De nieuwe AVG en uw website

Lees hier wat er voor u veranderd en waar u rekening mee moet houden

Meer info

De nieuwe AVG (GPDR)

gaat in op 25 mei 2018

24 december 2015 een zeer belangrijke veiligheidsupdate voor uw Joomla website
Joomla! Migratie
Upgrade uw Joomla! 1.5.x website naar Joomla! 3.x

Meer info

Onveilige website?

Werkt u nog met een Joomla! 1.5.x website, dan kan deze onveilig zijn.
Zet uw site direct om naar Joomla! 3.x voordat deze gehacked wordt.

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Deze wijziging heeft impact voor alle bedrijven en organisaties die persoonsgegevens verzamelen, verwerken en gebruiken.

Dankzij deze verordening ontstaat er een eenduidige persoonsgegevens bescherming binnen de Europese Unie. Het belangrijkste doel is dat de privacy-rechten van de individuele personen worden gerespecteerd. Dit geldt dus ook voor personen die uw website bezoeken. Wat kun uw er zelf aan doen?

In Nederland praten we over de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming). De Engelse benaming is de GDPR (General Data Protection Regulation). Beide termen worden hier in Nederland door elkaar gebruikt, maar zijn exact hetzelfde.

Lees meer...

Zin om nieuwe nieuwe contacten op te doen in een inspirerende omgeving waar de werelddelen bij elkaar komen? Op 27 juni is dit mogelijk tijdens het evenement De Netwerkvloer in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen. Wij nodigen jou uit om dit samen met ons te beleven.

Lees meer...

Het Joomla Security Team (JSST) is geïnformeerd dat er een kritieke veiligheidsprobleem zit in de Joomla core. Donderdag 22 oktober zal deze in de versie 3.4.5. opgelost zijn. Deze versie is rond 16:00 beschikbaar.

Omdat dit een erg belangrijke veiligheidsupdate is wordt iedereen aangeraden klaar te zijn om deze update komende donderdag uit te voeren. Totdat deze update uitgebracht is wordt er verder geen exacte informatie gegeven.

Lees meer...

Het Joomla! project en het Production Leadership Team zijn er trots op de release van Joomla! 3.6 aan te kondigen, de nieuwste in de 3.x serie. Deze nieuwe release biedt meer dan 400 verbeteringen aan het populaire CMS, inclusief veel functies die het beheer van Joomla! websites makkelijker maken met meer functies en veel UI (gebruikers ervaring) verbeteringen.

De UI (gebruikersinterface) verbeteringen omvatten tijdbesparende functies, zoals hulp om uw modules sneller te vinden en verbeterd gebruikersbeheer. U kunt nu ook menu problemen determineren en oplossen met de nieuwe mogelijkheid om alle items van alle menu's te bekijken. Het aanmaken van inhoud in Joomla! is nu gemakkelijker. U hoeft er niet aan te denken om uw categorieën eerst aan te maken dankzij de nieuwe functie om categorieën tijdens het proces in te voeren. En u heeft nu betere controle over wie wat ziet in het beheergedeelte met de nieuwe menu-type ACL functies.

Lees meer...

 

Helaas proberen regelmatig mensen via domeinnamen te frauderen. Zo waarschuwden wij al eerder voor acquisitiefraude door de firma TIPO.

Op dit moment wordt weer actief misbruik gemaakt onder de naam van SIDN (de stichting die alle .NL domeinnamen uitgeeft aan Internetproviders). Ontvang je een dergelijk bericht, ga er dan vooral NIET op in! Het is bedoeld om jouw inloggegevens te stelen en misbruik te maken van jouw identiteit.

Lees meer...